Digitaal voor thuis

SOMtoday

Het Leo Kannercollege werkt met leerlingvolgsysteem SOMtoday. Voor leerlingen en ouders heeft SOMtoday een elektronische leeromgeving (ELO) gemaakt. Leerlingen en ouders kunnen inloggen op de ELO om het rooster en het huiswerk te bekijken, de onderwerpen van de volgende les en bijvoorbeeld de cijfers. Nieuwe leerlingen krijgen in de eerste maanden na hun start op school uitleg over de ELO. De handleidingen kunnen via deze pagina bekeken en gedownload worden (webbased en smartphone-app). Via SOMtoday kunnen leerlingen ook doorklikken naar extra lesmateriaal op de websites van de lesmethodes.

Naar SOMtoday

Office365

Alle leerlingen krijgen bij aanvang van hun schoolloopbaan een e-mailadres van school. Dit e-mailadres geldt ook als gebruikersnaam voor het zogeheten Office365 account. Office365 is een online-omgeving waarin de applicaties van het Officepakket (o.a. Word, Excel, Powerpoint) gebruikt kunnen worden, maar bevat ook online-opslagruimte zoals OneDrive en SharePoint.

Daarnaast hebben leerlingen de mogelijkheid om op de computer thuis de verschillende programma’s van het Officepakket te installeren. Zolang de leerling aan onze school verbonden is, mag deze software gratis gebruikt worden. Door het gebruik van OneDrive en SharePoint kunnen leerlingen gemakkelijker hun bestanden beheren en bewerken in hun thuisomgeving.

Naar Office365

Aura

Met de Aura Library app en via een internetbrowser (zie Toelichting werkwijze Leo Kannercollege) kunnen leerlingen en leerkrachten de catalogus van de schoolbibliotheek benaderen met hun smartphone, tablet of computer. Daarnaast kunnen ze reserveringen, boetes, historische en actuele uitleningen opvragen en items reserveren. Ook boeken verlengen gaat via de Aura Library app. De handleiding en inloginstructie zijn in te zien via de verwijzingen hieronder.

Schoolspot

Leerlingen, ouders en medewerkers in het basis- en speciaal onderwijs kunnen met korting hardware en software aanschaffen. Via webwinkel Schoolspot hebben zij keuze uit ruim 200 artikelen van gerenommeerde leveranciers als Adobe, Norton, McAfee, Microsoft en educatieve softwareleveranciers. Bij het aanmaken van een account op Schoolspot wordt gevraagd naar de plaats (Leiderdorp) en naam van de school (Prof. Dr. Leo Kannerschool). Onder deze namen heeft de Leo Kanner Onderwijsgroep de licentie met Schoolspot ingericht.

Naar Schoolspot