Digitaal voor thuis

SOMtoday

Het Leo Kannercollege werkt met het leerlingvolgsysteem SOMtoday. Voor leerlingen en ouders heeft SOMtoday een elektronische leeromgeving (ELO) gemaakt. Leerlingen en ouders kunnen inloggen op de ELO om het rooster, huiswerk en de onderwerpen van de volgende les te bekijken en bijvoorbeeld de cijfers. Nieuwe leerlingen krijgen in de eerste maanden na hun start op school uitleg over de ELO. De handleidingen zijn via deze pagina te bekijken en te downloaden (webbased en smartphone-app). Via SOMtoday kunnen leerlingen ook doorklikken naar extra lesmateriaal op de websites van de lesmethodes.

Naar SOMtoday

Office365

Alle leerlingen krijgen bij aanvang van hun schoolloopbaan een e-mailadres van school. Dit e-mailadres geldt ook als gebruikersnaam voor het Office365-account. Office365 is een online omgeving waarin de applicaties van het Officepakket (o.a. Word, Excel, PowerPoint) gebruikt kunnen worden, en bevat ook online opslagruimte zoals OneDrive en SharePoint.

Daarnaast hebben leerlingen de mogelijkheid om op de computer thuis de verschillende programma’s van het Officepakket te installeren. Zolang de leerling aan onze school verbonden is, mogen ze deze software gratis gebruiken. Door het gebruik van OneDrive en SharePoint kunnen leerlingen hun bestanden thuis gemakkelijker beheren en bewerken.

Naar Office365

Aura

Met de Aura Library app en via een internetbrowser (zie Toelichting werkwijze Leo Kannercollege) kunnen leerlingen en leerkrachten bij de catalogus van de schoolbibliotheek met hun smartphone, tablet of computer. Daarnaast kunnen ze reserveringen, boetes, historische en actuele uitleningen opvragen en items reserveren. Ook boeken verlengen gaat via de Aura Library app. De handleiding en inloginstructie zijn in te zien via:

Schoolspot

Leerlingen, ouders en medewerkers in het basis- en speciaal onderwijs kunnen met korting hardware en software aanschaffen. Via webwinkel Schoolspot is er keuze uit ruim 200 artikelen van gerenommeerde leveranciers als Adobe, Norton, McAfee, Microsoft en educatieve softwareleveranciers. Bij het aanmaken van een account op Schoolspot wordt gevraagd naar de plaats en naam van de school. Vul hier in: Leiderdorp en Prof. Dr. Leo Kannerschool, dit zijn de namen waaronder de Leo Kanner Onderwijsgroep de licentie met Schoolspot heeft ingericht.

Naar Schoolspot